Dolar 38.6325 Euro 43.7355 Altın 4153.377 Borsa 9249.42 Sterlin 51.6095 Brend 62.02
8 Mayıs 2025 Perşembe

Tahin Tutkunları Dikkat! Hamurda Tahin ve Pekmez Harikası Başlıyor!

İftar masalarınızı unutulmaz bir lezzetle zenginleştirmek için bu muhteşem Nevzine tatlısını deneyin! Şerbetinin tatlı dengesi, pekmezinin zengin aroması ve cevizinin çıtırtısıyla her lokma sizi farklı bir lezzet dünyasına taşıyacak. Göz alıcı sunumuyla bu tarif, hem evinizi hem de misafirlerinizi mutlu edecek. Hadi, bu özel tatlının tarifine birlikte göz atalım!

Tahin Tutkunları Dikkat! Hamurda Tahin ve Pekmez Harikası Başlıyor!
23 Mart 2025 Pazar/06:07

Kayseri'nin kültürel miraslarından biri olan Nevzine tatlısı, şerbeti, pekmez ve ceviz sayesinde damaklarda silinmez bir iz bırakıyor. İftar sofralarınıza muazzam bir tat katacak olan bu tarifi keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

TAHİNLİ PEKMEZ ŞERBETİYLE NEVZİNE TARİFİ

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı tahin

1.5 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ceviz

Kontrollü olarak ekleyeceğiniz yaklaşık 3.5 su bardağı un

Şerbet İçin:

2 su bardağı beyaz şeker

2 su bardağı su

Bir dilim limon

Yarım su bardağı pekmez

Hayranlık Uyandıran Hem Görseli Hem de Lezzetiyle Nevzine Tatlısı! ❗En Kolay ve En Lezzetli Şerbetli Tarifi????

TAHİNLİ PEKMEZ ŞERBETİYLE NEVZİNE TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle, şerbeti hazırlamak için bir tencereye toz şeker, su ve limonu koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynattıktan sonra ocaktan alıp pekmezi ekleyin, güzelce karıştırarak soğumaya durdurun.
  • Bir yoğurma kabında tereyağını ve sıvı malzemeleri harmanlayın.
  • Devamında unu, kabartma tozunu ve cevizi ekleyerek hamuru yoğurun.
  • Yağlanmış fırın tepsisine hamuru eşit bir şekilde yayın. Üzerine çatalla çizikler atarak havalandırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz tatlıyı dilimleyin.
  • Yeni çıkan sıcak tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlının şerbeti çekmesini bekleyip servise hazırlayın.
  • Servis ederken dilerseniz üzerini ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

© Edirne Sonsöz