Kayseri'nin kültürel miraslarından biri olan Nevzine tatlısı, şerbeti, pekmez ve ceviz sayesinde damaklarda silinmez bir iz bırakıyor. İftar sofralarınıza muazzam bir tat katacak olan bu tarifi keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
TAHİNLİ PEKMEZ ŞERBETİYLE NEVZİNE TARİFİ
Gerekli Malzemeler
Hamur İçin:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1.5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Kontrollü olarak ekleyeceğiniz yaklaşık 3.5 su bardağı un
Şerbet İçin:
2 su bardağı beyaz şeker
2 su bardağı su
Bir dilim limon
Yarım su bardağı pekmez
TAHİNLİ PEKMEZ ŞERBETİYLE NEVZİNE TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle, şerbeti hazırlamak için bir tencereye toz şeker, su ve limonu koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynattıktan sonra ocaktan alıp pekmezi ekleyin, güzelce karıştırarak soğumaya durdurun.
- Bir yoğurma kabında tereyağını ve sıvı malzemeleri harmanlayın.
- Devamında unu, kabartma tozunu ve cevizi ekleyerek hamuru yoğurun.
- Yağlanmış fırın tepsisine hamuru eşit bir şekilde yayın. Üzerine çatalla çizikler atarak havalandırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz tatlıyı dilimleyin.
- Yeni çıkan sıcak tatlınızın üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlının şerbeti çekmesini bekleyip servise hazırlayın.
- Servis ederken dilerseniz üzerini ceviz ve tahinle süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun!